1. Tegyünk rendet: a koszos, túlzsúfolt lakás rossz benyomást kelt, ráadásul kisebbnek tűnik, mint amekkora.

 

2. Ki a bútorokkal: ha van fölösleges berendezési tárgyunk, lehetőleg vigyük ki a lakásból, hogy tágasabbnak tűnjék a hely.

 

3. Takarítás: főként a konyha és a fürdőszoba csillogjon, mert a vevőjelöltek itt mérik fel a lakás általános állapotát. Szellőztessünk ki, mert a szagok (dohányfüst, étel szaga) riasztóak lehetnek.

 

4. Villany fel: minden lámpát kapcsoljunk fel az érdeklődők érkezésekor, még nappali fényben is, húzzuk fel a redőnyöket, a sötétítőket nyissuk szét. A szép részletek jobban látszanak, a lakás nagyobbnak tűnik így.

 

5. Hétvégén és nappal: a lakás megmutatásának legjobb ideje a hétvégék délelőttje, amikor nagyobb a nyugalom és kisebb a forgalom a környéken. Minél jobban süt a nap, annál jobb nekünk - persze csak ha tényleg kitakarítottunk!

 

6. Kisállatok nélkül: igyekezzünk, hogy a fotózás alkalmával a kisállatok (kutya, macska) ne látszódjanak egyetlen képen sem! Amikor pedig érdeklődő érkezik az ingatlanba szervezzük meg, hogy valamelyik családtag elviszi sétálni az állatot. Sokan nem szeretik, vagy félnek tőlük, vagy allergiásak a kisállatokra. A fotózáson ne tartózkodjunk a szobában, ne legyünk rajta egyetlen képen sem!

 

7. Bízzuk a szakemberre: hagyjuk az ingatlanos szakemberre a bemutatást! Ő ismeri már a vevői igényeket és tudja, mit hogyan fejezzen ki, hogy a legvonzóbbnak lássa érdeklődőnk a kínálatot.